Esikoispoikamme herra 5-vee oli mökillä isovanhempien kanssa, kun ostimme akvaarion. Ei oltu puhuttu tästä etukäteen eikä hänen kanssaan pahemmin puhuttu akvaariosta yleensäkään. Tämä ei siis ollut lapsen toive muuten niin pitkällä "mä haluan sitä ja tätä" -listalla. Yhdellä hyvällä kaverilla on kotona akvaario ja siitä on kyllä meilläkin puhuttu että niillä on kaloja, mutta ei poika ole sen enempää kuitenkaan akvaariota innostunut kinumaan. Ajateltiin kuitenkin yllättää lapsi sijoittamalla akvaario hänen huoneeseensa, koska KVG:n mukaan akvaario pitäisi olla asunnon pimeimmässä paikassa missä ei olisi kauheasti ohikulkuliikennettä. Pojan huone on talon pohjoispuolella minne aurinko ei paista ja sälekaihtimetkin on rikki niin ei sinne päivänvalo juurikaan pääse. Ja huonessa ei juuri edes olla muuta kuin yöllä, niin aika rauhallistakin siellä on. Tietenkin olisi voinut laittaa akvaarion johonkin esille vieraiden ihmeteltäväksi, mutta ajateltiin että ehkä me tällä akvaarioverukkeella saadaan itsekin olla enemmän lapsen kanssa tämän omassa huoneessa ja saada lapsi viihtymään siellä, kun tällä hetkellä poika ei ole siellä yksinään viihtynyt vaan koko leluarsenaali on aina vedetty olohuoneeseen missä on muutakin elämää.

No, poika kotiutui mökiltä. Oli saanut mato-ongella pari pikku ahventa jotka toi kotiin elävänä vadissa. Akvaarion nähdessään innostui kyllä hihkumaan mutta muuten ei mitään suurta draamaa eikä tunteen purkauksia. Ihan hyvä niin, suhtautui akvaarioon mielenkiinnolla ja fiksusti. Ajateltiin että laitetaan pojan onkimat ahvenet hetkeksi akvaarioon kun se oli vielä pesemättä kuitenkin. Tämä vähän kaduttaa ensinnäkin ahventen puolesta, olivat varmaan ressukat aivan shokissa, ja toiseksi siksi että niistä saattoi tulla akvaarioon jotain loisia tai muita tauteja, jotka nyt siirtyy tuleviin akvaariokaloihin. Ahvenet pantiin lihoiksi melko pian tuon jälkeen mutta jos tauteja tuli, ne kyllä tarttuivat varmaan tuossa ajassakin jo..

Akvaario pestiin samana iltana huolella ilman pesuaineita, tuonkin kvg tiesi kertoa että mitään aineita ei saisi käyttää akvaarion puhdistuksessa ettei jää kaloille myrkyllisiä jäämiä. Joten runsaalla vedellä kuurattiin vain ja puhtaan näköiseksi se ainakin tuli. Toivottavasti kalatauteja ei jäänyt.

Nyt on siis lapsen huoneessa, ei lapsella, akvaario. Tällä tarkoitan sitä, että akvaario on siellä lapsen ilona, mutta me aikuiset kannamme kalojen hyvinvoinnista ja hoidosta täyden vastuun, lapsi saa vain opetella siinä sivussa jos tahtoo.

Tällä hetkellä akvaario näyttää tältä, ilman kasvillisuutta ja asukkaita:

akvaario-normal.jpg