Heippa vaan kaikille!

Me olemme perhe, joka koostuu seitsemästä erilaisissa ruumiillisissa olomuodoissa tallustelevasta hengestä. Ihmismuotoisia on neljä, nelijalkaisia maukuvia karvakavereita on kolme. Sitten olisi perheenlisäyksenä tulossa vielä kaloja, mutta niiden lukumäärästä ja tarkemmasta olomuodosta en vielä tiedä. Ja minä, joka tätä kirjoitan, olen perheen.. äiti.. Meinasin tehdä freudilaiset ja kirjoittaa perheen PÄÄ, mutta onneksi ehdin oikaista itseni.

Kissoja on siis kolme, 2x7-vuotiaat ja 1x3-vuotias. Kaikki ovat maatiaisia, vanhin ja nuorin ovat löytölöistä tulleita, keskimmäinen on haettu maatilalta. Aiemmin meillä oli myös yksi kissa, joka oli ulkokissa ja jäi auton alle parivuotiaana, joten sen jälkeen tulleet kissat on pidetty sisäkissoina. Ikävää sinänsä että tämäkin asia piti oppia murheellisimman kautta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Akvaarioajatus meillä on elänyt välillä voimakkaampana ja välillä unohdettuna jo vuosien ajan. Kipinän taisimme saada edellisen omakotitalomme naapurilta, joka oli akvaarioharrastaja, ja vaikkei koskaan ehditty hänen akvaarioitaan katsomaan niin kertomukset akvaarioiden perustamisesta ja vedenalaisista maailmoista kuulostivat sen verran kiehtovilta, että mekin alettiin ajattelemaan että miksipäs ei. Sitten tulivat lapset, uuden talon rakennus sun muut kiireet niin akvaarioajatus jäi elämän jalkoihin, mutta siellä taustalla se on ollut ja välillä se on sieltä putkahtanut pinnalle..

..kunnes tässä menneenä viikonloppuna käväisimme kirpputorilla ihan muissa asioissa. Tarkoitus oli löytää meidän herra 5-veelle kuravaatteet ja 10 kk ikäiselle kuopukselle syyslenkkarit. Niitä ei löytynyt, mutta löytyi akvaario, pieni 54 litrainen, suodattimineen, lämmittimineen ja muutaminen sisusteineen, 15 eurolla. Ja koska akvaariossa oli vielä kunnon kansi päällä, josta kissat eivät pääse käpälöimään kaloja, niin ihan pakkohan se oli ostaa! Käytettyjä pikkuakvaarioita varmaan saa halvalla juu, mutta ei vain ole tullut missään vastaan, joten tämä tilaisuus oli käytettävä. Ensin ajateltiin että noh, ostetaan se nyt vaikka varastoon varmuudeksi, eihän sitä ole pakko laittaa vielä toimintaan. Akvaario ja tarvikkeet oli kuitenkin pesty ja puunattu iltaan mennessä ja seuraavana päivänä olimme jo ostamassa hiekkaa.

Tästä lähti käyntiin meidän toivon mukaan pitkään jatkuva akvaarioharrastuksemme.